• NTERVJU – AIDA KUNIĆ: “Svakom stanovniku nakon 7.10. moramo vratiti dostojanstvo”

  • AIDA KUNIĆ, BROJ 7.

  kandidatkinja na listi LDS ZA BOLJITAK

  za Skupštinu Srednjobosanskog kantona

  Biografija:

  -Kunić Aida iz Donjeg Vakufa
  -radi u tvornici obuće “Olip”,
  -kandidat Narodne stranke Radom za boljitak

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidatkinja Narodne stranke Radom za boljitak?

  “Da se kandidujem presudno je bilo više činjenica, između ostalog odlazak mladih iz države, jačanje poljoprivrede, veći broj zaposlenih, jer vrijeme je za promjene.”

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidatkinje na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Srednjobosanskog kantona/županije?

  “Moji strateški ciljevi su omogućiti mladima da se više uključe u društveni život, smanjiti socijalne slučajeve, povećati posticaje poljoprivrednicima i omogućiti normalan život dostojan čovjeku”.

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

  “Nedostatci u Srednjobosanskom kantonu su kao i u većini kantona podjeljenost školstva, sve više socijalnih slučajeva, odlazak mladih, nezaposlenost, infrastriktura, itd.”.

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

  “Da bi zaustavili mlade treba ulagati u njihovu edukaciju, osnivati fondove za stipendiranje, spriječiti diskriminaciju mladih iz manjina i posticajima motivisati poslodavce da zapošljavaju mlade”.

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

  “Ni po koju cijenu ne smijemo dozvoliti da se sastanu zajedno u Predsjedništvu BiH Čović i Dodik, jer bi to Bosnu i Hercegovinu odvelo u podjele i nacionalizam”.

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

  “Poštovani građani, vrijeme je za promjene. 7.10. izađite na izbore, iskoristite svoje građansko pravo i glasajte za broj 1 za člana Predsjedništva BiH Jerke Ivankovića Lijanovića i kandidate Narodne stranke Radom za boljitak kako bismo kroz Boljitkov “Program za 10” napravili neophodne i prijeko potrebne promjene”.

Comments are closed.