• ISKORISTI ŠANSU – KANDIDUJ SE ZA BOLJITAK

  *Vaše prijave za kandidaturu sa CV-em i motivacionim pismom te linkom vašeg FB profila šaljite nam na email: kandidujse.zaboljitak@gmail.com s naslovljenim emailom ”Za kandidaturu”.

  JERKO IVANKOVIĆ LIJANOVIĆ: ”Poštovani Fejzbukovci, nažalost ni posljednji izbori nisu nam donijeli jako željene i potrebne promjene. Moja svakodnevna komunikacija sa vama, vaša podrška i vaši stalni upiti i uporno inzistiranja da se kandidujem za člana Predsjedništva BiH motivisali su me da se i odlučim za takvo što i ovim putem vam saopštavam svoju kandidaturu na predstojećim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH.
  Uvjeren sam da nas milion ipo koji koristimo Facebook u BiH, među kojima je sigurno i veliki broj vas, koji nažalost ni posljednje izbore niste iskoristili svoje pravo, da birate i budete birani, napokon zajedno možemo i moramo poduzeti bitne korake za promjene i prekinuti agoniju kroz koju prolaze svi stanovnici u BiH već desetljećima.
  Zato sam odlučio da i svima vama, svim dobronamjernim stanovnicima BiH nevezano za stranačku, vjersku, nacionalnu ili druge pripadnosti omogućim kandidaturu za naredne Opće izbore na listama Narodne stranke radom za boljitak kako bi zajedno ostvarili neophodne i željene promjene i izgradili boljitak za svakog stanovnika naše prelijepe Bosne i Hercegovine.
  Zahvaljujući i Facebooku kao i ostalim društvenim mrežama svakodnevno možemo vidjeti kako žive stanovnici mnogih europskih zemalja poput Njemačke, Austrije i drugih. Vidimo da oni imaju kvalitetne poslove i da svi koji žele rade i žive od svoga rada. Satnice su im veće od 20KM, mirovine pet i više puta veće nego kod nas, imaju kvalitetnije obrazovanje, zdravstvo, dječije doplatke te mnoge druge standarde neophodne za osnovno i normalno funkcionisanje jednog društva.
  Mi ništa od toga nemamo zahvaljujući nesposobnosti političkog vodstava u našoj domovini koji su nas tokom proteklih 20 godina doveli u dužničko ropstvo, a jidini standardi koje su preuzeli od europskih zemalja su bescarinski uvoz stranih proizvoda i jeftina prodaja državne imovine, tako da su nam selektivnim preuzimanjem djela standarda EU, naše vlasti napravile još veću štetu.
  Kako budući naraštaji nebi morali selit sa vlastite rodne grude i mi sa njima trbuhom za kruhom, pozivam vas da zajedničkim snagama, udruženi i motivisani osobnim i boljitkom svakog stanovnika u BiH na svakom njenom pedlju nam se odlučite  javiti sa željom za kandidaturu i željno očekivane promjene.”

   

   

Comments are closed.