• Jerko I. Lijanović: Pozivam dva miliona birača u FBiH da ne nasjedaju na obmane Dragana Čovića i njegovih koalicionih partnera

    Povodom kontradiktornih izjava Dragana Čovića člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a i njegovih koalicionih partnera o reorganizaciji BiH ovim putem pozivam i upozoravam dva miliona stanovnika FBiH sa pravom glasa da ne nasjedaju na njihove obmane kojima žele skrenuti pozornost sa teške ekonomske situacije u FBiH i BiH uzrokovane upravo njihovim neradom u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

    Ekonomska, a ne jednonacionalna rješenja, kao što je ukidanje kantona i uštede do 500 miliona KM koje se takvom reorganizacijom mogu postići i koje se mogu investirati u ekonomski razvoj FBiH na principima razvoja zapadne Njemačke u koju naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom da rade i žive od svog rada, jedino je normalno i realno rješenje za sve stanovnike FBiH. To je ono što ću ja zajedno sa svojim saveznicima, stanovnicima FBiH s pravom glasa, uraditi nakon pobjede na Općim izborima 2018. godine.

    Slijedeća izborna godina ključno je vrijeme da se demokratskim putem napokon suprostavimo političarima koji nas ruše. Stanovnici ove zemlje su ti koji mogu srušiti jednonacionalne politike, izgraditi ekonomski održivu i zdravu BiH i kao takvu je ostaviti svim budućim generacijama.

Comments are closed.