• Lijanović: Radnici DITE zaslužuju veće plaće, a njihovi proizvodi daleko bolji plasman na domaćem tržištu

  Povodom pokrenute Facebook reklamne kampanje koja za cilj ima bolji plasman, prodaju i pozicioniranje proizvoda fabrike deterdženata DITA iz Tuzle, kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović  u četvrtak (02.03.2017.) posjetio je ovog nekadašnjeg privrednog giganta te i na svom zvaničnom FB fan pageu koji broji preko 89.000 fanova podržao je kampanju DITE.

  ”Vrijedni zaposlenici DITE uspjeli su se izboriti protiv lošeg upravljanja kako vlasti tako i privatnog kapitala. Njihova borba u ovim teškim trenucima za proizvodni sektor u cijeloj BiH i prava radnika zaslužuje podršku svih stanovnika u BiH i kupovinu domaćih DITA proizvoda kako bi na taj način zajedno pomogli da ovi ljudi nastave svoju borbu”, izjavio je povodom posjete DITI Jerko Ivanković Lijanović koji je nakon druženja s zaposlenicima DITE i obilaska fabrike razgovarao i sa stečajnim upravnikom Hajrudinom Kunalićem i predsjednikom Sindikata Dževadom Mehmedovićem.

  ”Izmjene Zakona o doprinosima na plaće koje vladajuća većina trenutno pokušava provesti je potpuno neprihvatljiva za radnike u proizvodnom sektoru. I ovdje u Ditinoj proizvodnji uvjerili smo se kako radnici teško zarađuju, kao i bilo gdje u ovom sektoru nekih 500, 600 ili 700 KM i plus na tu plaću su primorani zaraditi i za državu 70%. Tokom razgovora s ljudima iz Dite, složili smo se kako je neophodno provesti izmjene i dopune Zakona o doprinosima na plaće u proizvdnom sektoru koje ja i Narodna stranka Radom za boljitak zagovaramo već niz godina, a koje podrazumijevaju potpuno ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru do iznosa od 1.000 KM kako bi stvorili uvjete da proizvodni sektor bude konkurentan i da osiguramo posao te daleko veće plaće od trenutnih za sve one koji žele raditi i od svog rada živjeti u svojoj zemlji”, istakao je Jerko Ivanković Lijanović te je pozvao sve stanovnike BiH da podrže domaću proizvodnju i za svoje domove kupuju domaće DITA proizvode.

  KUPUJTE DOMAĆE KUPUJTE DITA PROIZVODE

  [KUPUJTE DOMAĆE KUPUJTE #DITA PROIZVODE]Posjetio sam vrijedne radnike DITA – Industrija deterdženata Tuzla koji za Vas proizvode vrhunske domaće proizvode, a koje trebate imati u vašim domovima !

  Posted by Jerko Ivanković Lijanović on Donnerstag, 2. März 2017

Comments are closed.