• Ukidanje kantona u FBiH temelj je ekonomskih i socijalnih promjena nakon Općih izbora 2018.

    Nakon objave kandidature za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović omogućio je i svim stanovnicima BiH koji imaju demokratsko pravo da biraju i budu birani da se također kandiduju na liste Narodne stranke Radom za boljitak kako bi u savezništvu sa svim stanovnicima, nakon izbora 2018. u BiH napokon se ukinuli kantoni u FBiH i tako uradile korjenite ekonomske i socijalne promjene.

    Tim povodom proteklog vikenda u Tuzli Jerko Ivanković Lijanović održao je sastanak s jednom od grupa velikog broja prijavljenih potencijalnih kandidata iz Tuzlanskog kantona s kojima je analiziran Program za 10 Narodne stranke Radom za boljitak te prijedlog izmjena i dopuna Ustava FBiH za boljitak građana, čijom provedbom su zagarantovane promjene i boljitak za sve stanovnike BiH:

    ”Veliko mi je zadovoljstvo bilo razgovarati o izmjenama Ustava FBiH upravo s stanovnicima Tuzlanskog kantona koji su odlučili i biti kandidati na slijedećim izborima 2018. godine. Upravo, Tuzla je simbol protesta koji su se desili prije nekoliko godina u Tuzli kada su stanovnici iz cijele FBiH od vlasti tražili ukidanje kantona. Nažalost, vladajuće većine tada su bile protiv takve odluke ali danas i sami priznaju i podržavaju Boljitkov prijedlog za izmjene Ustava i ukidanje kantona kao jedinu ispravnu opciju koja može donijeti prijeko neophodne promjene i ekonomski oporavak za sve stanovnike u FBiH. Siguran sam da nakon pobjede Boljitka 2018. godine na Općim izborim slijedi ukidanje kantona i uvođenje svih mjera i standarda koji će od BiH napraviti zemlju po principima Zapadnje Njemačke u kojoj će svi imati jednaka prava i radna mjesta te od svog rada živjeti u svojoj zemlji”, istakao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović nakon održanog sastanka.

Comments are closed.