• Rušitelji svih Ustava Čović i Dodik nisu kompetentni davati prognoze niti držati narode BiH svojim taocima

    ”Sastanak Dragana Čovića i Milorada Dodika te njihove prognoze o daljem načinu (ne)funkcionisanja sistema u državi samo je još jedan u nizu njihovih populističkih pokušaja da stanovnike i javnost drže u neizvjesnosti i pokušaju produžiti rok držanja naroda BiH svojim taocima.

    Svima je jasno da oni uopšte ne rade u interesu bilo kog naroda u ovoj zemlji i da je panika i zbog službene potvrde Centralne izborne komisije da će Opći izbori 2018. godine ipak bez smetnji biti raspisani u maju naredne godine, uzela danak.

    Ono što je važno naglasiti jeste da sastanci koje održavaju Dodik i Čović po principu dogovora dvojice protiv trećeg za BiH i njene stanovnike ne donose nikakvu korist i samo su pogubni.

    Politika koju vode ova dvojica takozvanih predstavnika svojih naroda je neprihvatljiva za stanovnike u FBiH i ovim putem još jednom apeliram na svih dva miliona birača u FBiH da 2018. godine kazne ovakve politike i da zajedno napravimo promjene kako bi ta dva miliona stanovnika prestala biti taocima jednonacionalnih i uskostranačkih politika jer to više ne smijemo i nećemo dozvoliti”, naveo je u svom saopštenju povodom sastanka Dragana Čovića i Milorada Dodika u Banja Luci Jerko Ivanković Lijanović, kandidat za člana Predsjedništva za Opće izbore 2018. godine.

Comments are closed.