• Otvoreno pismo Jerke I. Lijanovića parlamentarcima Doma naroda Parlamenta FBiH

  Povodom sramnog čina izglasavanja mjra povećanja naknada za odvojeni život, kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izboima 2018. godine Jerko Ivanković Liajnović parlamentarcima koji su izglasali odluku uputio je otvoreno pismo koje prensimo u cjelosti:

  ”U najgorem poslijeratnom ekonomsko-socijalnom momentu u kojem se nalaze stanovnici FBiH kao i cijele BiH koji trbuhom za kruhom svaki dan odlaze sa svoje rodne grude u zemlje zapadne Evrope, poštovani parlamentarci, potez kojim ste usvojili povećanje naknada za odvojeni život nedopustiv je.

  Podsjetit ću vas da ovakav vaš čin je još sramniji s činjenicom da su parlamentarci u prethodnom sazivu mandata 2010. – 2014., u kojem su učestvovali i delegati Narodne stranke Radom za boljitak, upravo smanjili povećanje naknada za odvojeni život.

  Pozivam vas da istom agilnošću na prvoj narednoj sjednici DN PFBiH ovu mjeru ipak smanjite, po modelu iz prošlog mandata, iz poštovanja prema svim onim stanovnicima koji su vam ukazali povjerenje, a koji danas nemaju radna mjesta niti ikakva primanja i uslove za pristojan život u svom entitetu i zemlji.

  Pozivam vas da se počnete baviti, u još ovo malo vremena koje vam je ostalo u parlamentarnim klupama do Općih izbora 2018. godine, predlaganjem i izglasavanjem ekonomskih mjera i poboljšanja uslova za život stanovnika, a ne poboljšanja vaših već jako visokih primanja.

  Opći izbori 2018. godine su pred nama, a ovo neka bude još jedna poruka za svih dva miliona stanovnika FBiH s pravom glasa da je zaista vrijeme za promjene kojima ćemo ukinuti kantone, predsjednika i potpredsjedika FBiH te  Dom naroda kako ne bi nikada i nikome više omogučili ovakav bezobrazluk.”

   

   

Comments are closed.